Header Academy

Persijska mačka, plišana igračka

Karakter

Persijske mačke dolaze iz Irana i Turske (moguće je da potiču od turske angora mačke) i, iako su veoma popularne, ostaju egzotične, sa glamurom luksuznog kućnog ljubimca.

Kao kućne mačke obožavaju sate provoditi ležeći bez pomeranja ma i šape, sa tendencijom da budu prilično pasivne; retko ćete ih videti da se penju ili skaču. Dobro se slažu sa decom i sa drugim životinjama. Ne vole kad ih primoravate da nešto uče; morate ih pridobiti ubeđivanjem, nežnim nagrađivanjem i strpljenjem.

Persijske mačke vole dom, enterijer i obično su mirne, sa veoma mekim mjaukom koji je prijatno čuti. Ovim delikatnim šapatom, uz izražajni lik, obično veoma dobro komuniciraju sa svojim vlasnicima.

Pojava

Ispod njihove pojave koja nalikuje plišanoj igrački leži snažna mačka izražene muskulature i krupnih kostiju u odnosu nasvoju veličinu. Zaštitni znak im je duga, gusta i svilenkasta dlaka. Njihov pljosnati nos daje im smešan i vrlo sladak izgled, ali često izaziva probleme sa disanjem. Slično tome, njihove lepe i izražajne oči - veoma velike u odnosu na veličinu glave – sklone su preteranom suzenju i određenim bolestima.

Повезани производи

Едукација

BENGALSKA MAČKA, DIVLJA

BENGALSKA MAČKA, DIVLJA

Go to BENGALSKA MAČKA, DIVLJA
infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke

infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke

Go to infografika: Hrana koja nije preporučljiva za mačke
Norveška šumska mačka, ris

Norveška šumska mačka, ris

Go to Norveška šumska mačka, ris